Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Березня 2018

“Навколопредметне читання”: освітян просять розповісти про книжки, які змінили їхнє ставлення до якогось предмету

Освітян запрошують взяти участь у проекті “Навколопредметне читання”, розповівши про книжки, які змінили їхнє ставлення до якогось шкільного предмету.

Щоб запропонувати книгу, потрібно заповнити спеціальну форму за цим посиланням.

Задумка проекту – скласти перелік книг, які є поза навчальними програмами, проте можуть зацікавити вивчати якийсь предмет глибше.

Проект працює над створенням переліку книг, які допоможуть педагогам дати учням те, чого так бракує у підручниках. Ці видання не зроблять дітей відмінниками, проте допоможуть побачити шкільний предмет очима дослідників чи митців і перетворити навчання з нудного обов’язку на захопливу подорож“, – зазначають автори проекту.

Згодом “віднайдені” книжки відсортують за класами, шкільними предметами та темами уроків.

Це стане зручним інструментом для вчителів, яким дитячий інтерес важливіший за методички, а влучні питання цінніші, ніж правильні відповіді“, – вважають автори проекту.

Також команда “Навколопредметного читання” спілкується з педагогами, батьками, дослідниками і популяризаторами науки про те, як вони наповнюють читанням життя власних дітей, чи готові виходити за межі шкільної програми і стандартних методів викладання та як книжки вплинули на їхній професійний вибір і розвиток.

Згодом інтерв’ю з цими людьми, а також огляди зібраних книжок публікуватимуть у медіа.

Часом від ненависті до любові – одна книжка. Захоплива біографія вченого чи дотепна розповідь про молекули й атоми може перевернути уявлення про “нудний” предмет – а зацікавлена дитина здатна звернути гори, не те що скласти ЗНО“, – переконані автори проекту.

Також до “Навколопредметного читання” планують долучити модераторів – вчителів та популяризаторів науки, які оцінять сформований перелік книжок.

“Нова українська школа”

Фото: “Навколопредметне читання”


Обговорення