Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Червня 2018

Підсумки пілотування НУШ: діти вивчають іноземні мови з ентузіазмом

Моніторинг пілотування Держстандарту щодо іноземних мов показав, що діти, навчаючись за новими програмами та методиками, не втрачають ентузіазму вчитися.

Про це розповіли на презентації результатів Держстандарту в приміщенні МОН, передає прес-служба міністерства.

Ми опитували батьків дітей, що були в пілоті, і вони відзначають надзвичайний ентузіазм дітей до вивчення мови. Навіть приходячи додому, діти намагаються розповісти про навчання в школі, навчити батьків фразам, які вони вивчили, поділитися знаннями з однолітками. Це яскраве свідчення того, що обрано правильні методики і що вони працюють для навчання саме цієї вікової групи”, – зазначила представниця Посольства Франції в Україні Емілі Войтенко.

Також пілотування показало, що вчителі опанували нові методики для навчання.

Вчителі знають, як організувати урок саме для 6-річних дітей, вони розуміють, як для цих дітей формулювати цілі, як їх досягати і які методи для цього потрібно використовувати, як користуватися такими інтерактивними формами навчання, як ігри, говірки, оповідання. Тобто всіма методами, які сприяють формуванню комунікативної компетентності, що необхідна для спілкування з іноземцями”, – сказала представниця Ґете-інституту в Україні Світлана Балашова.

Окрім того, на зустрічі зазначили, що деяким вчителям потрібен подальший супровід та підтримка.

Нагадаємо, у 2017/2018 навчальному році 100 українських шкіл пілотували новий Державний стандарт початкової освіти.

21 лютого уряд затвердив новий Держстандарт, за яким учитимуться перші класи Нової української школи в наступному навчальному році. Документ доступний тут.

22 лютого МОН затвердила 26 навчальних програм для 1–2 класів, з яких 24 – для національних меншин і корінних народів.

Також МОН затвердило список тренерів Нової української школи, які готуватимуть регіональних тренерів та вчителів перших класів.

Більше про новий Стандарт початкової освіти читайте в нашій статті “Уряд затвердив новий Стандарт початкової освіти: Що це означає”.

Читайте також інтерв’ю “Нової української школи” із співавтором Стандарту Романом Шияном.

Фото: автор – PublicDomainPictures, Pixabay


Обговорення