Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Жовтня 2018

Що робити батькам, якщо дитину цькують в школі через відмову здавати гроші

Якщо дитину цькують в школі через відмову батьків здавати гроші на щось, то потрібно звернутись з письмовою заявою в місцеве управління освітою.

Про це розповіла радниця міністерки освіти і науки Оксана Макаренко в інтерв’ю УНІАН.

“Якщо такий випадок [цькування дитини] мав місце, то батьки можуть написати письмову скаргу і районне управління освітою (РУО) буде зобов’язане створити спеціальну комісію, розслідувати випадок і вжити дисциплінарних заходів, – пояснила Макаренко.

Наприклад, нещодавно у харківській школі батьківський комітет організував святкування закінчення четверті. Мама однієї з учениць відмовилась здавати гроші на це. В результаті дівчинку не пригостили тортом, який купили на ці гроші, до того ж, відмовили їй у проханні піти додому. Згодом ученицю продовжили цькувати в соцмережах однокласники.

“У випадку з Харковом директор отримав догану, класного керівника відсторонено від керування класом, а з батьківським комітетом ведуться роз’яснення. Швидше за все, його розпустять і я б на місці школи взагалі б у подальшому їх не створювала”, – зазначила радниця міністерки.

Також вона підкреслила, що батьків не можуть змушувати здавати кошти на будь-що у школі: Це  справа добровільна і не може впливати на оцінки дитини, ставлення до неї і, тим паче, не повинна принижувати саму дитину чи її батьків”.

Фото: Pixabay


Обговорення