Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Січня 2018

Стартувала реєстрація на онлайн-курс для вчителів НУШ

На сайті студії онлайн-освіти EdEra стартувала реєстрація на обов’язковий онлайн-курс для вчителів Нової української школи, які візьмуть перші класи у 2018 році.

Про це повідомили на сайті МОН.

Зареєструватись на “Онлайн-курс для вчителів початкової школи” можна за цим посиланням. Поки що можна ознайомитися зі структурою курсу, функціоналом платформи, а також вступними роликами лекторів, що читатимуть матеріал. Детальніше про реєстрацію читайте у цьому додатку.

Ми спеціально запустили реєстрацію на курс раніше, ніж має розпочатися саме навчання. Це має допомогти слухачам звикнути до платформи, дасть змогу спокійно зареєструватися та освоїтися“, – розповів засновник студії онлайн-освіти EdЕra Ілля Філіпов.

Навчання на курсі розпочнеться після затвердження урядом нового Державного стандарту початкової освіти. Про точну дату старту курсу повідомлять окремо.

Також цей курс буде відкритим для всіх охочих.

Кожен вчитель, який хоче опанувати методики компетентнісного навчання, або, наприклад, батьки школярів, можуть пройти навчання. У разі успішного закінчення курсу вони отримають електронний сертифікат. Успішність оцінюватиметься за виконання теоретичних і практичних завдань, що отримуватиме слухач під час навчання“, – йдеться у повідомленні міністерства.

Такий сертифікат повинен отримати кожен вчитель НУШ. До того ж, проходження цього курсу зарахується як підвищення кваліфікації.

Курс складається з 6 модулів. Серед тем – Державний стандарт початкової освіти, управління класом, методики компетентнісного та інтегрованого навчання, інклюзивна освіта.

Окрім того, розроблено інтерактивний посібник-глосарій EdEra Books. Він містить короткі теоретичні відео та навчальні тексти з онлайн-курсу. Це зроблено для того, щоб вчителі мали швидкий доступ до методичної інформації.

Кожен експерт, який брав участь у створенні курсу, – справжній професіонал. Я переконана, що перегляд цього курсу буде корисним не лише для вчителів Нової української школи, а й для кожного, хто працює з дітьми чи має власних дітей-школярів“, – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Курс створено спільно МОН, студією онлайн-освіти EdEra, громадською спілкою “Освіторія” та іншими партнерами.

Нагадаємо, МОН винесло на громадське обговорення проекти Типової навчальної програми початкової школи.

Підручники, які використовуватимуть для першачків у новому навчальному році, почнуть укладати після затвердження Кабміном нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Новий Державний стандарт початкової загальної освіти зараз узгоджується в Кабміні.

У 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотують проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Ілюстрація: скріншот проморолику “Онлайн-курсу для вчителів початкової школи”


Обговорення