Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Жовтня 2018

У МОН розповіли, які навчальні матеріали отримають вчителі пілотних класів

У Міністерстві освіти і науки назвали перелік навчальних матеріалів, які отримають вчителі пілотних класів.

Про це розповів керівник авторських груп Стандарту, а також однієї з типових освітніх програм НУШ Роман Шиян в інтерв’ю “Новій українській школі”.

Як він зазначив, вчителі пілотних класів вже отримали Модельні програми з трьох предметів – “Я досліджую світ” (Ольга Волощенко, Олександра Козак), “Математика” (Марія Барна, Ольга Гісь) і “Українська мова та читання” (Ірина Старагіна). До того ж, розроблені щомісячні навчальні посібники (зошити) для учнів з “Я досліджую світ”.

“Станом на 1 вересня у пілотних школах, окрім перелічених вище навчальних програм, були основи для календарно-тематичного планування з математики та української мови. Невдовзі з’являться в доступі модельні навчальні програми з іноземної мови, фізкультури і мистецтва.

Ми […] почали розробляти потижневі рішення з української мови – так звані тижневі модулі (кейси). Це ще один інтегрований курс (не відокремлюється читання). Ми брали тексти з Хрестоматії, якщо там був той, що нам пасував. І якщо на перший тиждень вересня таке рішення вміщається на двох сторінках, то на 8-й – уже сягнуло 20 сторінок”, – розповів Шиян.

Він додав, що з математики є ще два підручники видавництва “Ранок”.

Детальніше читайте в інтерв’ю з Романом Шияном “Пілотування 2-го класу НУШ. Чого чекати вчителям”.

“Нова українська школа”

Фото: Pixabay


Обговорення