Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Серпня 2018

У МОЗ нагадали, які медичні довідки потрібні учням до 1 вересня

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що до початку навчального року діти мають пройти профілактичний огляд та оновити Карту профілактичних щеплень.

Про це повідомили на сайті МОЗ.

Медичні довідки, які потрібно отримати для відвідування школи:

1. Довідка форми №086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду”. Цю довідку має видати педіатр або сімейний лікар. Якщо необхідно, лікар може направити дитину на вакцинацію, базові аналізи чи до вузьких спеціалістів.

У довідці для школи лікар зазначає:

  • прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать;
  • місце проживання дитини, телефон батьків;
  • найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас;
  • дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного);
  • висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то, за рішенням одного з батьків, у цій довідці можуть зробити відповідний запис);
  • групу для занять фізичною культурою;
  • рекомендації.

2.  Довідка форми №063/о “Карта профілактичних щеплень”. Тут є інформація про вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб.

Якщо дитину вакцинували вчасно за Календарем профілактичних щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводитимуть вакцинацію чи ревакцинацію. Відповідно, дані у карті не оновлюються і довідки не потрібно.

Водночас, у школі можуть попросити принести довідку про щеплення, якщо у навчальному закладі немає таких даних дитини (наприклад, дитина перейшла у нову школу). Так само довідка буде потрібна, якщо дитині робили планові чи пропущені щеплення.

У МОЗ наголошують, що усі послуги педіатра педіатра чи сімейного лікаря, з яким підписана декларація для дитини,  безоплатні для батьків, адже їх оплачує Нацслужба здоров’я.

Окрім того, у міністерстві зазначають, що “Медичну карту дитини” (форма №026/о) більше не потрібно надавати школі.

Фото: Pixabay


Обговорення