Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Грудня 2018

Вийшов український переклад книжки розробника дослідження PISA

В Україні вийшов переклад книги розробника і куратора дослідження якості освіти PISA Андреаса Шляйхера “Найкращий клас у світі: як створити систему освіти 21-го століття”.

Його презентувала міністерка освіти і науки Лілія Гриневич на форумі “Освітні вимірювання в контексті Нової української школи”, повідомили на сайті МОН.

“Раджу почитати цю книгу всім, хто тією чи іншою мірою залучений або зацікавлений в освітній реформі. Я зараз відчуваю, що багато людей, навіть глибоко залучених в освітню сферу, втрачають орієнтири реформи або не зовсім розуміють ті інструменти, які використовуються.

Ця книга – подарунок долі для нас, адже вона показує широку картину необхідності змін, водночас усі її висновки реально підтвердженні  дослідженнями, що тривали близько 20 років, а не взяті зі стелі, – зазначила Гриневич.

Також нижче можна переглянути та завантажити електронну версію книжки.

shlyaykher-naykrashchiy-klas-u-sviti-yak-stvoriti-sistemu-osviti-21-go-stolittya-ilovepdf-compressed

Завантажити книгу можна за цим посиланням.

Нагадаємо, цього року Україна вперше брала участь в дослідженні якості освіти PISA. Під час основного етапу в тестуваннях взяли участь 6334 українці. Тестування складали 15-річні підлітки, які навчались у школах, ліцеях, гімназіях, професійно-технічних закладах, коледжах тощо.

Звіт за результатами проведення PISA-2018 в Україні оприлюднять у грудні 2019 року.

Ілюстрація: титульна сторінка книги


Обговорення