Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Жовтня 2024

Безплатна психологічна допомога для дітей і дорослих: як записатися на консультацію

Діти і підлітки, їхні батьки / опікуни, а також всі, хто цього потребують, можуть отримати безплатну психологічну підтримку й допомогу в межах естонсько-українського сервісу “Спокій”.

Про це повідомили на порталі “Шо там?”, посилаючись на інформацію від авторів проєкту.

Щоб записатися на консультацію варто:

  1. заповнити за посиланням анонімний опитувальник для оцінювання психологічного стану (це займе приблизно 15 хвилин). Анкету розробив науковий комітет естонської клініки DocuMental, вона базується на вимогах Міжнародної класифікації хвороб (МКХ-10);
  2. зареєструватися та обрати час для відеоконсультації. Тривалість однієї онлайн-зустрічі 3060 хвилин. Кількість консультацій не обмежена й залежить від стану та потреб пацієнта.

Для запису на консультації користувачі й користувачки мають вказати персональні дані. Доступ до них матиме лише обраний фахівець.

“”Спокій” – сервіс для надання психологічної допомоги дорослим. Утім, після реалізації проєкту ми зрозуміли, що запит на підтримку неповнолітніх не менший, адже багато дітей живуть у реаліях війни. І мова не лише про бойові дії як такі: вимушене переміщення, зміна ролі батьків, втрати в родині та інші стреси – через усе це діти потребують підтримки та допомоги”, розповіла координаторка проєкту Леся Кондратюк.

Організатори звертають увагу, що діти до 14 років мають бути присутні на консультації в супроводі повнолітніх законних представників:

  • одного з батьків чи опікунів;
  • брата / сестри;
  • бабусі / дідуся тощо.

У разі відсутності дорослого з дитиною до 14 років, консультація однаково відбудеться й дитині допоможуть. Але жодних рекомендацій для подальшого лікування без дозволу дорослих фахівці не надаватимуть”, – пояснили автори ініціативи.

Водночас підлітки від 14 років можуть отримати допомогу без супроводу дорослих.

Знайти корисні ресурси, поради й тренінги щодо життєстійкості освітяни, учні та їхні батьки можуть також на порталі проєкту “Resilience.Help” від ГО “Смарт освіта”.

Раніше ми розповідали, що психологиня Світлана Ройз запустила онлайн-простір турботи “Стійкість для Стійких”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення