Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Лютого 2023

Позапланові перевірки закладів освіти: які підстави та який порядок проведення

22 листопада 2022 року набув чинності Порядок проведення позапланових перевірок суб’єктів освітньої діяльності. Його затвердили відповідним наказом МОН.

Роз’яснення про те, як саме відбуватиметься така процедура, дала Державна служба якості освіти.

Проводити перевірки уповноважені Державна служба якості освіти України та її територіальні органи в межах своїх повноважень.

Які підстави для проведення перевірки?

  • Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи їхні копії, що підтверджують такі порушення (за наявності);
  • необхідність перевірити, чи виконують розпорядження, видане за результатами попереднього заходу державного нагляду (контролю), який провели Державна служба якості освіти або її територіальний орган;
  • звернення освітнього омбудсмена.

Перевірки за анонімними та іншими безпідставними зверненнями проводити не будуть. Також заборонено проводити повторні перевірки за тим самим фактом, що був підставою для першого проведення перевірки.

У ДСЯО чи її територіальних органах не розглядатимуть та не перевірятимуть питання, які є предметом розгляду в суді або щодо яких набрало законної сили рішення суду; не перевірятимуть також ті питання, щодо яких органи досудового розслідування здійснюють кримінальне провадження.

Уповноважені органи проводять перевірки лише з тих питань, які визначені у переліку питань для проведення позапланових перевірок.

Загальний строк проведення перевірки не може перевищувати 15 робочих днів.

Читайте також: “Успішна сертифікація дорівнює проходженню атестації вже зараз – освітній омбудсмен”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Офіційний портал Києва


Обговорення