Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Червня 2023

У Волинській області батьки допомагають школі облаштувати укриття для повернення до офлайн-навчання

У Любешівській громаді облаштовують укриття у школах, щоб діти могли перейти з онлайну в офлайн. Селище міського типу Любешів належить до 50-ти кілометрової зони кордону з Білоруссю, тож торік за рішенням ОВА з безпекових міркувань офлайн-навчання не було.

Про роботу над укриттями розповіло “Суспільне”.

Щоб діти змогли ходити на очне навчання, улітку планують підготувати укриття в усіх закладах освіти – їх в ОТГ 25. На це з місцевого бюджету виділяють майже 6 млн грн.

“Є велика частина шкіл, у яких немає підвалів. Будемо облаштовувати безпековий простір на перших поверхах приміщення, укріпимо зовнішні стіни. Ще в деяких закладах будемо облаштовувати укриття за рахунок овочесховищ”, – пояснив голова громади Олег Кух.

У Любешівському ліцеї навчається майже тисяча учнів – це один з найбільших закладів у громаді. На облаштування укриття, за словами Миколи Остапчука, заступника директора ліцею, тут виділили 2 млн грн.

Один з батьків працює над розчищенням укриття

Підготовчі роботи розпочали тиждень тому – батьки допомагають в облаштуванні. Як розповів Остапчук, два дні водночас приходили 18 батьків. Вони, зокрема, вибирають ґрунт із підвалу й виносять його надвір.

Батьків мотивує до роботи бажання створити для дітей можливість живого спілкування з учителями, однолітками. Такою, наприклад, є думка Олександра Жилка, батька двох школярів: “Треба швидше зробити, щоб на 1 вересня дітки мали змогу піти очно. Кажуть, що все добре, але бажано ходити в школу”.

За словами директора ліцею Віктора Дубка, участь добровільна – батьків попросили долучитися, щоб здешевити роботи з облаштування укриття і пришвидшити процес. Вони можуть виконувати підсобні роботи.

Підготовчі роботи у Любешівському ліцеї триватимуть близько тижня – зараз, крім батьків, допомагають також працівники з центру зайнятості, далі за ремонт візьмуться майстри.

Читайте також: “Сумська школа виграла суд першої інстанції щодо ділянки біля закладу освіти”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення