Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Червня 2023

Сумська школа виграла суд першої інстанції щодо ділянки біля закладу освіти

26 червня у Господарському суді Сумської області відбулося засідання щодо земельної ділянки біля закладу освіти – школи №12. Школа виграла справу.

Деталі процесу висвітлило “Суспільне” із посиланням на директорку школи №12 Ірину Губську.

Як повідомляє видання, у коментарі “Суспільному” директорка пояснила, що договір оренди земельної ділянки підприємиці Ользі Крамаренко не подовжено і вся площа повернена школі №12. Однак ця перемога – лише в суді першої інстанції. Протягом десяти днів опоненти можуть подати на апеляцію.

Конфлікт між школою №12 та ФОП Крамаренко щодо земельної ділянки розпочався ще 2009 року. За словами Ірини Губської, на території школи почали вирубувати дерева, влітку було споруджено квітковий павільйон.

“Пізніше ми дізналися, що квітковий павільйон – мала архітектурна форма, але на нього було оформлено право власності. Пізніше цей павільйон знесли і на тому місці захотіли побудувати п’ятиповерховий торговельний центр. Вони зайняли абсолютно всю площу, в договорі оренди було вказано 6 соток, але вони зайняли 10 соток і почалися будівельні роботи”, – пояснила хронологію подій директорка школи.

За її словами, працівники закладу, батьки школярів намагалися перешкоджати будівництву – чергували вночі, перекривали вулиці. “Взагалі земельна ділянка не мала права вилучатись відповідно до Закону України про освіту. Так сталося, що ініціював цю кампанію народний депутат Сідельник [колишній нардеп від партії “Батьківщина” – прим. “Суспільного”] для своєї доньки і зятя. І от фактично ми з зятем Сідельника і судилися”, – додала Ірина Губська.

На місці спірної ділянки, за її словами, було б доречно побудувати укриття.

“На цьому місці недоритий котлован, чагарники. На час воєнного стану для того, щоб діти могли навчатися в очному режимі, ми потребуємо укриття. У закладі освіти, де розташована і школа №12 і гімназія №1, немає найпростішого укриття. Цокольне приміщення є, але воно не визначено як найпростіше укриття. Це абсолютно розумне рішення – побудувати не просто укриття, а сховище [під вікнами школи]. Ним би користувалися не тільки школярі, а й мешканці району”, – наголосила директорка.

Читайте також: “Батьки Кременчука вимагають обладнання укриттів для відновлення офлайн-навчання”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення