Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Серпня 2023

“Навчати(ся): що розповісти про доброчесність на уроці”: безоплатний курс для вчителів від НАЗК

Офіс доброчесності НАЗК запустив пізнавальний курс підвищення кваліфікації для вчителів — “Навчати(ся): що розповісти про доброчесність на уроці”.

Про це “Новій українській школі” повідомили представники Національного агентства з питань запобігання корупції.

Долучитися до навчального проєкту можна платформі Study.NAZK.

Навчальний курс допоможе освітянам підвищити обізнаність щодо корупції та її негативних наслідків, а також надасть дієві інструменти для роботи зі школярами з теми антикорупції та доброчесності.

Розробники курсу акцентують увагу на важливості формування моральних якостей учнів та розвитку критичного мислення. Він включає такі змістові частини:

  • 7 тем, присвячених антикорупції і доброчесності;
  • практичні інструменти, які допоможуть працювати з учнівством і виховати справжніх лідерів;
  • ексклюзивні інсайти, які активізують творчий потенціал учителів і покращать їхні навички роботи зі школярами.

Для отримання детальної інформації у НАЗК пропонують звертатися до заступниці керівниці Управління просвітницької роботи та навчальних програм Людмили Сливи, електронна пошта – [email protected].

Довідково:

Навчальний   курс   відповідає   вимогам  постанови   Кабінету   Міністрів України  від 21.08.2019   No 800  “Деякі   питання   підвищення   кваліфікації педагогічних   і   науково-педагогічних   працівників”  та   Типової   програми підвищення   кваліфікації   вчителів   закладів   загальної   середньої   освіти,   які впроваджують   новий  Державний   стандарт   базової   середньої   освіти, затвердженої   наказом   МОН   від 12.10.2022   No 904.   Курс   охоплює  такі компетентності   вчительства   за   професійним   стандартом,   як:   здатність формувати   ціннісні   ставлення   учнів   (А2.7);   здатність   добирати   та використовувати   сучасні   та   ефективні   методики   навчання,   виховання   та розвитку учнів (А2.4); здатність розвивати в учнів критичне мислення (А2.5)

Читайте також: “Організація програм із надолуження освітніх втрат: МОН опублікувало рекомендації”.

Фото: Офіс доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції


Обговорення