Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Серпня 2023

Окупаційна реальність: шкільні зошити та проблема безпритульних дітей у Маріуполі

Окупаційна влада Маріуполя планує все ж розпочати новий навчальний рік у зруйнованому місті. У зв’язку з цим на полицях магазинів з’явилися шкільні зошити з надписом “армия россии” та схемою розбору автомата.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Такий варіант оформлення зошитів є яскравим свідченням прямого проникнення російської пропаганди в освітній процес та ідеологічного тиску на дітей, які будуть навчатися в місцевих школах.

Як зазначив посадовець, випуск таких зошитів є ні чим іншим, як спробою викликати в українських дітей стокгольмський синдром. Адже яскраве підкреслення величі російської армії може змусити школярів шукати психологічного захисту від негативних впливів окупації та війни якраз у позитивному ставленні й співпереживанні злочинцям.

Однак, поки окупаційна російська влада займається забезпеченням школярів специфічними зошитами, у Маріуполі постала інша проблема, на яку ніхто не звертає уваги: безпритульні діти, кількість яких значно зросла у зв’язку із воєнною агресією загарбників.

Як зазначив Петро Андрющенко, щоночі поодиноко або групами вони ночують на дахах гаражів.

“Усім байдуже. Таких місць у Маріуполі десятки. Дітей без призору – сотні. Ніхто. Нічого. Не робить, окрім вигляду, що нічого не відбувається. Займіться дітьми, – пише посадовець.

Читайте також: “Заборона користуватися косметикою і носити бороди: у Маріуполі окупаційна влада запровадила дрес-код для вчителів”.

Титульне фото – “Радіо Свобода”; фото в тексті – Петро Андрющенко та “Маріуполь спротив”


Обговорення