Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Серпня 2023

Заборона користуватися косметикою і носити бороди: у Маріуполі окупаційна влада запровадила дрес-код для вчителів

У Маріуполі окупаційна влада з 1 вересня запровадила дрес-код для всіх вчителів і вчительок у місцевих школах.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За словами посадовця, у новому навчальному році вчителькам заборонено фарбувати волосся та користуватися косметикою, а їхній одяг обов’язково має бути сірим і відповідати нормам класичного крою. Вимоги також є й до зачісок.

“Для довгого волосся вчительки повинні робити хвіст або гульку. Їм дозволені короткі стрижки, окрім стрижки “їжачок”, зазначив радник мера.

Щодо зовнішнього вигляду чоловіків-вчителів росіяни також висунили ряд критеріїв. Окупаційна влада вимагає носити класичний костюм і краватку. Заборонено носити бороди.

Наразі російська окупаційна влада готує до нового навчального року близько 16 шкіл. Однак учнів для наповнення такої кількості закладів освіти не вистачає. Крім того, у минулому році частина дітей у окупованому місті навчалася онлайн в українських школах. Тепер же, за словами Петра Андрющенка, такий формат здобуття освіти стає все небезпечнішим. Злочинна влада шукає родини й погрожує батькам позбавити їх прав на дитину, якщо ті не віддадуть доньку чи сина в школу з російською програмою навчання.

Читайте також: “Зміни в порядку ведення обліку дітей: триває громадське обговорення проєкту постанови КМУ”.

Титульне фото: steemit.com


Обговорення