Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Грудня 2023

У Мінцифри анонсували презентацію плану з розвитку освіти та застосунку “Мрія”

У січні 2024 року відбудеться презентація плану з розвитку освіти в Україні. Тоді ж педагогам, учням і їхнім батькам представлять напрацювання освітнього застосунку “Мрія”.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає “Інтерфакс Україна”.

У вересні цього року Президент України Володимир Зеленський оголосив про розробку нового освітнього додатка “Мрія”, який дасть змогу дітям, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчанні та поза ним, а також надасть рекомендації про матеріали, курси, активності та інші можливості, які відповідають інтересам і потребам учасників освітнього процесу.

За словами Михайла Федорова, “Мрія” є частиною національної стратегії інновацій, яка діятиме спільно з треком із трансформації системи освіти. У січні 2024 року широкій публіці представлять цілі, проєкти та напрацювання застосунку.

“Освіта – це перший глобальний напрям, який матиме довгостроковий вплив на розвиток держави. Без розвитку науки неможливі інновації та розвиток новітніх технологій. … Ми прагнемо, щоб у нашій країні було більше технологічних компаній вартістю понад $1 мільярд. Зміни в освіті – фундамент для цього”, зазначив міністр цифрової трансформації.

Крім того, він наголосив, що сьогодні в освіті та науці України відбуваються трансформації, серед яких активна діджиталізація. Однак такий підхід потребує комплексної роботи над побудовою екосистеми цифрових рішень, що передбачає:

  • створення безпечного електронного освітнього середовища;
  • забезпечення необхідної цифрової інфраструктури;
  • підвищенням рівня цифрової компетентності учасників освітнього процесу.

Раніше ми розповідали, що освітні управлінці можуть подати заявки для впровадження у своєму закладі освіти пілоту “Мрії”. Зробити це можна за посиланням.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення