Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Січня 2024

На Сумщині для офіцерів безпеки розпочали навчання: що відомо

Уже з 29 січня 2024 року в 63 школах Сумщини працюватимуть офіцери безпеки, наразі для цього впродовж двох тижнів вони проходять спеціальне навчання.

Про це повідомило Суспільне.

Загалом до проєкту долучилися 65 правоохоронців області: 43 співробітники Національної поліції, п’ять патрульних та 17 фахівців Управління поліції охорони. Усі кандидати пройшли відбір на навчання за власним бажанням.

У перший тиждень правоохоронці розглядали теорію. Наприклад, про загрозу вибухонебезпечних та невідомих предметів, з якими можуть зіштовхнутися учні. Водночас інспектори наголошували, як саме говорити з дітьми на цю тему та на чому варто акцентувати увагу. Зокрема, учням розповідатимуть, які є види вибухонебезпечних предметів, з яких матеріалів їх можуть виготовляти, як їх розпізнати, які місця можуть бути небезпечними для дітей тощо.

Після теоретичного навчання майбутні офіцери безпеки матимуть ще тиждень на знайомство зі школами і вже з 29 січня розпочнуть там свою роботу.

Вони дбатимуть про безпеку освітнього середовища в закладі освіти та навколишньої території, а також реагуватимуть на правопорушення, які можуть скоїти в школах, пояснила Вікторія Кочерга, начальниця відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції.

За її словами, офіцери безпеки працюватимуть з учнями до кінця 2023–2024 навчального року. За цей час поліція охорони має організувати другий етап проєкту і відібрати та навчити нових офіцерів, які працюватимуть у школах із нового навчального року. Тоді в області планують охопити майже всі освітні заклади, які навчаються за змішаною чи очною формою.

Читайте також:Голова Нацполіції розповів, хто буде “офіцером безпеки” в кожній школі

Фото: Суспільне


Обговорення