Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Травня 2024

“Ден і Рора проти корпорації С”: для підлітків створили комікс про ментальне здоров’я

У межах Місяця обізнаності про ментальне здоров’я для українських підлітків створили анімований детективний комікс “Ден і Рора проти корпорації С”. У ньому йдеться про важливість піклування про свій морально-психічний стан. У мальописі в розважальній формі представлені вправи, які допоможуть дітям подолати стрес, заспокоїтися й підтримати себе та людей навколо.

Про це редакції “НУШ” повідомили автори проєкту.

Переглянути 7 серій анімованого коміксу всі охочі можуть за посиланнями на:

Як розповідають автори, реальність, в якій існує світ мальопису, – це мікс фентезі та наукової фантастики з візуальними дрібками аніме й стім-панку.

Події твору розгортаються в метрополісі Честнат-сіті, який населяють люди, ельфи, гобліни та інші створіння. Утім, колись квітуче й прогресивне місто втратило свої кольори – його мешканців дедалі більше поглинають:

  • стрес,
  • напруга,
  • гнітюче відчуття безперспективності,

викликані небувалою кількістю проблем: від блекаутів й інших комунальних негараздів до постійних сварок і взаємних звинувачень.

За бідами, які звалилися на метрополіс, стоїть злий геній-науковець, від якого багато років тому відвернулося місто.

Аби врятувати Честнат-сіті двоє допитливих друзів-підлітків і колишній вчений влаштують власне розслідування, у ході якого дізнаються справжню історію злого генія. Однак, їхнім намаганням перешкоджатимуть не лише посіпаки злочинця, а й стрес і апатія, які поглинають місто.

Знайти корисні ресурси, поради й тренінги щодо життєстійкості освітяни, учні та їхні батьки можуть також на порталі проєкту “Resilience.Help” від ГО “Смарт освіта”.

Раніше ми розповідали, що психологиня Світлана Ройз запустила онлайн-простір турботи “Стійкість для Стійких”.

Титульне фото: “Мета Новини”


Обговорення