Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Травня 2024

Українські школярі отримали відзнаки на Міжнародній науково-технічній виставці

Команда українських учнів взяла участь у Міжнародній науково-технічній виставці Regeneron ISEF-2024, яка вже понад 70 років є найбільшим у світі глобальним науковим конкурсом для старшокласників. Подія відбувалася з 11 до 17 травня у Лос-Анджелесі (США).

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Цьогоріч у виставці взяли участь понад 1 750 школярів і школярок з різних країн світу. Учасники та учасниці конкурсу змагалися у 22 різних наукових категоріях за нагороди та стипендії на суму майже 9 мільйонів доларів.

Право представляти Україну на Regeneron ISEF-2024 здобули переможці Всеукраїнського конкурсу “Еко-Техно Україна 2024”:

  • Богдан Главацький, учень 11 класу НВК “Школа комп’ютерних технологій – Львівський технологічний ліцей”. Богдан представив проєкт “Платформа для швидкого транспортування важко травмованих людей в умовах бездоріжжя”;
  • Поліна Ярифа, учениця 11 класу Київської школи № 306, представила проєк “FIRE IMPACTOLOGY: моделювання та оцінка впливу викидів лісових пожеж на здоров’я населення в умовах змін клімату”;
  • Володимир Борисенко, учень 11 класу Черкаської спеціалізованої школи №28 ім. Т. Г. Шевченка, представив проєкт “Модель Ланчестера з пуассонівським вибиттям на площині”.

Володимир Борисенко отримав на виставці спеціальну нагороду – диплом і стипендію від Університету нафти й мінералів імені короля Фахда (Саудівська Аравія).

Проєкти Главацького Богдана та Ярифи Поліни також відзначили престижні міжнародні організації, серед яких:

  • Американська психологічна асоціація;
  • Товариство біології In Vitro;
  • Єльська науково-технічна асоціація.

Керівником команди юних науковців став Білько Денис – кандидат біологічних наук і доцент Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Раніше ми розповідали, що українська команда виборола “срібло” на Європейській олімпіаді експериментальної науки.

Титульне фото й фото в тексті: НЕНЦУМ


Обговорення