Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Червня 2024

Відключення електроенергії під час НМТ: що треба знати учасникам і учасницям тестування

Учасникам і учасницям цьогорічного Національного мультипредметного тесту, які не зможуть скласти іспит через повітряну тривогу, технічні проблеми або відсутність електроенергії (понад 2,5 години), нададуть додаткову можливість пройти вступні випробування. Якщо виникнуть ситуації, коли абітурієнти й абітурієнтки не зможуть пройти оцінювання навіть у додатковий період, для них проведуть ще одну (третю) сесію.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Оскільки НМТ відбувається в комп’ютерному онлайн-форматі, для його успішного проведення критичною є наявність електрики й інтернету в тимчасових екзаменаційних центрах. На жаль, через масовані й цілеспрямовані обстріли росією об’єктів критичної інфраструктури України в більшості регіонів почастішали планові й екстрені відключення електроенергії.

В УЦОЯО розповіли, що Міністерство енергетики й ДТЕК роблять усе можливе, аби запобігти відключенням у тих закладах освіти, де проводять НМТ. Утім, повністю зарадити проблемі неможливо, адже:

  • в Україні одночасно працюють до 600 тимчасових екзаменаційних центрів, які розташовані в різних населених пунктах;
  • відключення переважно відбуваються в екстреному порядку з огляду на поточну ситуацію в енергосистемі країни.

Крім того, використання електрогенераторів також не може повністю розв’язати проблему, адже з їхньою допомогою не можна забезпечити центри тестування інтернет-зв’язком.

Раніше очільниця УЦОЯО Тетяна Вакуленко розповіла, чим зумовлений формат НМТ-2024.

Ми також публікували докладну статтю, де зібрали всю основну інформацію про НМТ-2024, його правила та особливості. Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням.

Таблиці переведення тестових балів у 200-бальну шкалу доступні тут.

Читайте також: “Від входу в центр тестування до отримання результатів: як проходитиме НМТ-2024″.

Титульне фото: УЦОЯО


Обговорення