Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Червня 2024

Скільки профтехів потрібно реорганізувати в Україні – відповідь Завгороднього

В Україні потребують реорганізації понад 100 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, де навчається менше 150 учнів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на коментар Дмитра Завгороднього, заступника міністра освіти й науки України.

За його словами, наразі в країні є приблизно 600 профтехів, з яких у понад 100 закладах кількість учнів становить менше 150.

Такі заклади в довгостроковій перспективі існувати не будуть, їх потрібно приєднувати до більших закладів. Минулого року ми приєднали кілька десятків, і цього теж плануємо”, – розповів Дмитро Завгородній.

Також він наголосив на необхідності інвестицій у модернізацію навчання і програм у сфері сільського господарства, металургії, машино- та приладобудування, електроніки, електротехніки. Тож уже 2024-го року понад 550 млн грн спрямують на оновлення обладнання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Крім цього, як раніше повідомили в Міністерстві освіти і науки України, десять профтехів, що розташовані вздовж усієї прифронтової лінії від Сумської до Одеської областей, отримають 67,3 млн грн на оновлення навчальних приміщень (термомодернізація, встановлення сонячних панелей, створення комфортних укриттів та інклюзивних просторів).

Читайте також:Які зміни чекають на професійні ліцеї/коледжі в межах реформи профільної середньої освіти

Фото ілюстративне. Джерело: фейсбук Дмитра Завгороднього


Обговорення