Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Липня 2024

Яку допомогу вступники з ТОТ можуть отримати в освітніх центрах “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”

Освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” допомагатимуть абітурієнтам і абітурієнткам із тимчасово окупованих територій не лише з питаннями, пов’язаними зі вступом, а й з отриманням документів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, абітурієнти з ТОТ зможуть отримати в освітніх центрах роз’яснення й підтримку на всіх етапах вступної кампанії – від складання підсумкової атестації до зарахування в заклади вищої освіти.

Крім того, туди можуть звернутися вступники, які:

  • не мають документів, що посвідчують особу;
  • потребують допомоги з оформлення довідки ВПО тощо.

Фахівці “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” нададуть всю необхідну інформацію та підкажуть абітурієнтам, куди звернутися.

Дмитро Лубінець також розповів, що в разі виникнення проблем зі вступом абітурієнти та їхні батьки / опікуни можуть звернутися до Офісу омбудсмена з прав людини за номерами:

  • 0 800 501 720;
  • 044 299 74 08

або надіслати звернення на e-mail: [email protected].

Раніше ми розповідали, що цьогоріч абітурієнти з ТОТ, які хочуть навчатися в українських ВНЗ, на період вступної кампанії зможуть проживати в гуртожитках закладів освіти. Ознайомитися з переліком таких центрів, їхніми адресами й контактними даними можна за посиланням.

Читайте також: “Як випускникам отримати документи про освіту, якщо можливості приїхати в школу/ коледж / університет немає: роз’яснення від освітнього омбудсмена”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення