Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Як добре ви знаєте пісні про вчителів: пісенний тест

Вчителько моя, зоре світова… Зізнайтеся, ви теж проспівали ці слова? Не дивно, адже це одна з найвідоміших пісень, без якої не обходяться Перше вересня, День вчителя та інші шкільні свята.

Є чимало пісенних композицій, присвячених педагогам. У них оспівують важливість вчительської професії та вплив на майбутні покоління.

Пропонуємо вам перевірити, як добре ви знаєте пісні про вчителів, та дізнатися, чи готові ви їх підспівувати на шкільних святах 🎶

🎤 Сонечко встає і шумить трава. Бачу стежку, де проходиш ти, рідна ти. Вчителько моя, зоре світова, Звідки виглядати, де тебе знайти? Ця пісня лунає в школах десятки років. Навіть трапляються думки, що вона народна. Однак насправді це вірш, який має свого автора. Хто ж це?

Правильно! Неправильно

Автор цього вірша, або, як його ще називають, «гімну для всіх педагогів», – український поет і перекладач Андрій Малишко. А мелодію до відомої пісні написав композитор Платон Майборода.

🎤 У якій пісні вчителька замість того, щоби піти в кіно, перевіряє зошити? Оберіть відповідний рядок із цієї композиції:

Правильно! Неправильно

Це рядок із відомої всім пісні гурту «ТІК» – «Вчителька». Цікаво, що сам соліст гурту, Віктор Бронюк, за освітою теж вчитель (малювання та історії).

🎤 Заповніть пропуски в цьому куплеті пісні: І навіть та… біля школи Сьогодні похилилась до землі, … даруєм, як ніколи, Вам, дорогі і любі вчителі!

Правильно! Неправильно

Берізка, уклін низький

🎤 У якій пісні співають про «рожеві світанки», «незвідану путь», яка чекає на випускників, і вчителя, який став для них «рідним батьком»? Оберіть рядок:

Правильно! Неправильно

Це слова з «Пісні про вчителя», а згадані словосполучення з її другого куплету: «Вів ти в сонячні ранки нас у незвідану путь, Де рожеві світанки в мріях щастя цвітуть. І знялися на крила ми з сімнадцяти літ, Твоя воля і сила підняла нас в політ».

🎤 У якій пісні дякують вчителям за те, що «добрими були й дарували світ відкритий»? Оберіть рядок:

Правильно! Неправильно

Це пісня авторки та композиторки Наталії Май, без пісень якої також не обходиться майже жодне свято в школах.

🎤 Продовжте пісню: Вчителі, вчителі, У школі все життя минає…

Правильно! Неправильно

Пісня має таке продовження: Вчителі – журавлі На високім небокраї, Вчителі, вчителі, Наші вчителі!

🎤 Заповніть пропуски в тексті пісні: Скільки підросло й… нас На шляхи… у ясну блакить, у блакить. А для тебе знов та доріжка в клас, Під вікном… явір той знов шумить.

Правильно! Неправильно

Полетіло, землі, у школі. Зізнайтеся, ви теж пригадали мелодію?

🎤 Вчительку лагідно я візьму за руку, Мама хвилюється, я їй усміхнусь! Це рядок із пісні, де також є такі слова:

Правильно! Неправильно

Це ще одна пісня Наталії Май – «Перший дзвоник». Правильна відповідь – «Підемо ми разом у світи науки, Разом я нічого не боюсь!»

🎤У якій пісні збігають «останні хвилини», а далі «кожен піде у свій загадковий шлях, де мрії збуваються»:

Правильно! Неправильно

Це слова із пісні «Школа» виконавиці Анни Трінчер, де приспів звучить так: «Я буду сумувати за тобою – Школа… Це не повернеться вже ніколи Іду в життя доросле за метою – Школа… все, що дала ти, я візьму із собою».

🎤А в якій композиції «за помаду не насварять вчителі», а строгий завуч танцює зі сльозами останній вальс:

Правильно! Неправильно

Це відома пісня Андрія Кузьменка, або Кузьми Скрябіна.

Як добре ви знаєте пісні про вчителів: пісенний тест
Непогано! Але ви, мабуть, давненько закінчили школу або ж не любите співати. Але якщо ви хочете подякувати своїм вчителям, можна це зробити й без пісні.
Добре! Ще трішки повторити й можна сміливо виступати на шкільному святі. Але якщо хочете подякувати своїм вчителям, не чекайте приводу, зробіть це прямо зараз!
Неймовірно! Ви хоч зараз можете виступати на шкільному святі, адже блискуче пам’ятаєте всі пісні про вчителів та школу. Але не забуваймо дякувати їм за їхню працю не лише на свята!

Дякуємо, що дійшли до кінця! Зізнавайтеся, скільки пісень підспівували? 🤗

Ірина Троян, “Нова українська школа”

Титульне фото: НУШ

Матеріали за темою

Обговорення