Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Липня 2024

ВПО, діти яких навчаються дистанційно, не позбавлятимуть виплат – Ірина Верещук

Внутрішньо переміщених осіб, чиї діти навчаються дистанційно, не позбавлятимуть виплат. Якщо громадяни отримують фінансову допомогу на законних підставах, виплати продовжать надходити.

Про це під час брифінгу в Миколаєві повідомила віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає “Укрінформ”.

Ірина Верещук розповіла, що до неї звертаються люди з-поміж ВПО, які скаржаться, що деякі представники місцевої влади погрожують позбавити їх виплат, якщо діти з 1 вересня не навчатимуться очно.

“Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат тільки за те, що діти не навчатимуться очно. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються з цього приводу”, – пояснила міністерка.

Вона також додала, що на урядовому рівні вже ухвалили рішення з 1 вересня продовжити на пів року виплати людям з-поміж ВПО, які зараз отримують фінансову допомогу. Зокрема, йдеться про 1,5 мільйона осіб.

“Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів цієї допомоги. Наразі очікуємо від них відповідь”, розповіла Верещук.

Читайте також: “Яким буде навчання дітей-ВПО й учнів на ТОТ: роз’яснення від МОН”.

Титульне фото: Мінреінтеграції


Обговорення