Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Серпня 2024

Як батькам перевести дитину в офлайн-школу за місцем перебування: роз’яснення від МОН

Цьогоріч учні-ВПО зможуть продовжувати навчатися дистанційно у своїх школах. Утім, для батьків, які хочуть перевести дитину в офлайн-заклад освіти за місцем перебування, Міністерство освіти і науки розробило рішення, що дасть змогу це зробити.

Докладний алгоритм дій МОН оприлюднило у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що в Україні з 2024-2025 навчального року розпочнеться підготовка до реалізації комплексної політики “Школа офлайн”, яка має на меті, щоб якомога більше українських учнів і учениць повернулися до очного навчання там, де це дозволяє безпекова ситуація.

“Ми заохочуємо батьків за можливості повертатися до очної форми, щоб учні глибше занурювалися в освітній процес, отримували більше уваги від учителів і взаємодіяли з однолітками”, – додали в МОН.

Зокрема, щоб перевести дитину-ВПО до місцевого закладу освіти, батькам необхідно:

  • отримати від школи, де дитина навчається дистанційно, інформацію про зміни з нового навчального року;
  • перевірити наявність вільних місць у школі за місцем проживання дитини на сайті Інституту освітньої аналітики;
  • якщо місця є – подати заяву в офлайн-школу та проінформувати свій дистанційний заклад освіти про переведення дитини;
  • якщо місць немає – надати директору дистанційної школи підтвердження про відсутність місць (з посиланням на офіційний сайт Інституту освітньої аналітики) й продовжити онлайн-навчання у своїй школі (дистанційний заклад освіти закріпить наказом саме таку форму навчання дитини).

Раніше в МОН повідомили, що цьогоріч учні-ВПО можуть продовжувати дистанційне навчання у своїх школах. Утім, з 1 вересня 2025 року батьки будуть зобов’язані перевести дитину у місцевий заклад освіти, який працює офлайн.

Ми також розповідали, що наразі триває громадське обговорення змін до низки нормативних документів, які стосуються навчання учнів-ВПО і школярів на ТОТ. Подати свої пропозиції для вдосконалення їхнього змісту всі охочі можуть до 9 серпня.

Докладніше про зміни, які відбудуться з 1 вересня для учнів-переселенців, учнів на ТОТ, прикордонних і прифронтових територіях та тих, хто за кордоном, читайте за посиланням.

1

Читайте також: ““Школа офлайн”: запрацювала гаряча лінія МОН для запитань”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення