Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Серпня 2024

Окупанти планують активніше залучати “казаків” для навчання учнів на ТОТ

Окупаційна влада планує активніше залучати “казаків” для навчання учнів і учениць на тимчасово окупованих територіях України. Псевдогерої проводитимуть для дітей заняття з військової справи, а також братимуть участь у викладанні пропагандистських предметів (політінформації, історії росії й інших).

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

Як розповіли в ЦНС, нещодавно в окупованому Донецьку російська влада провела семінар, під час якого йшлося про участь “казацьких” угруповань у конкурсах для отримання грантів у сфері освіти.

“Таким чином окупанти планують максимально мілітаризувати освіту на ТОТ”, – додали в центрі.

Утім, практика залучення “казаків” до освітнього процесу на ТОТ не нова. Наприклад, на Херсонщині представники окупаційних військ ще минулого року активно розповідали дітям:

  • як впроваджують “руский мир” на знищених ними ж українських землях,
  • чому важливо стати частиною росії,

а також демонстрували фільми про красу рф.

Нещодавно Луганська обласна державна адміністрація також повідомила, що учням і ученицям шкіл так званої “лнр” окупанти до 1 вересня роздадуть понад 100 тисяч щоденників із спеціальним російським дизайном і переписаною історією краю.

“На сторінках щоденника йдеться про історію Луганщини. Утім, чомусь після ХІХ сторіччя одразу йде перехід до 2014 року (ніби між ними нічого не було). Регіон не згадують ані в складі України, ані в складі УРСР. Водночас є державні символи росії й так званої “лнр””, – розповіли в Луганській ОДА.

Читайте також: “Росіяни розміщують на своїх сайтах із усиновлення фото й дані викрадених українських дітей”.

Титульне фото ілюстративне: російське пропагандистське видання “Привет Сочи”


Обговорення