Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Вересня 2024

“НУШ” організовує читацький клуб для вчителів і всіх поціновувачів літератури: запрошуємо обрати перший твір

Медіа “Нова українська школа” запускає читацький клуб для вчителів української літератури та всіх, хто любить читати й обговорювати прочитане.

Тому запрошуємо потенційних учасників і учасниць проголосувати за твір, який би ви найбільше хотіли розглянути. Зробити це можна в google-формі нижче або за посиланням.

Під час неформальних онлайн-зустрічей учасники й учасниці клубу обговорюватимуть твори з укрліт, які зʼявилися в нових програмах для 7-х (і частково 8-х) класів “НУШ”. Особливу увагу приділятимуть моментам, які варто докладніше обговорити з учнями й ученицями на уроках.

Педагоги й педагогині також зможуть обмінюватися досвідом і ділитися ідеями:

  • як краще презентувати твори на уроках;
  • які активності можуть бути цікавими для дітей;
  • як допомогти школярам і школяркам краще зрозуміти суть літературного твору.

Читацький клуб НУШ – це неформальний простір для вчителів і вчительок, де можна буде не лише розібрати твори, а й обговорити складнощі, з якими педагоги стикаються під час викладання літератури, зокрема, через обмежений час на вивчення одного твору.

Модераторкою читацького клубу буде Ірина Пасько, кандидатка філологічних наук, аналітикиня медіа “Нова українська школа”, авторка Telegram-каналу “Укрліт!”.

Читацький клуб працюватиме в онлайн-форматі. Зустрічі відбуватимуться щомісяця, а кожна сесія буде присвячена одному твору.

Інформацію про теми й дати зустрічей ми повідомлятимемо на сайті “Нової української школи”, а також на нашій Facebook-сторінці.

Читайте також: “”Це рівень” vs “Це крінж”: що подобається і не подобається учням та ученицям у програмах із літератури”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення