Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Серпня 2018

1–2 класи стають адаптаційно-ігровими, щоби був плавний перехід від садка до школи – радниця міністерки

Радниця міністерки освіти і науки Іванна Коберник розповіла, що, за новим освітнім стандартом, 1 та 2 класи є адаптаційно-ігровими, щоб дітям легко давався перехід із садка до школи.

Про це вона зазначила в ефірі телеканалу “Київ”.

“Перший цикл початкової освіти [12 класи] в державному стандарті називається адаптаційно-ігровим. І ось тут я б не хотіла, щоб батьки говорили своїм дітям: “Зараз починається щось зовсім інше”. Цей цикл називається адаптаційно-ігровим саме для того, щоб не створювати додаткового стресу для дітей, для того, щоб був плавний перехід від дитячого садка до школи.

Це нормально, і сучасні методики викладання в початковій школі дають безліч можливостей для вчителя робити це саме так, щоб для дитини це не було щось страшне, де треба непорушно сидіти за партою”, – пояснила Коберник.

Вона додала, що навчальні успіхи учнів із класів, які пілотували новий освітній стандарт, такі ж самі, як і в інших школярів. Проте діти з пілотних класів більше задоволені навчанням.

Нагадаємо, моніторинг пілотування держстандарту щодо іноземних мов показав, що діти, навчаючись за новими програмами та методиками, не втрачають ентузіазму вчитися.

“Нова українська школа”

Фото: автор – tobkatrina, Depositphotos


Обговорення