Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Травня 2023

1,5 млрд гривень на облаштування укриттів та ще 1 млрд на шкільні автобуси: уряд погодив розподіл субвенції

Уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах і закупівлю шкільних автобусів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

“За нашими даними, нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів. Тож 1,5 млрд грн державної субвенції надійдуть до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються у дистанційному та змішаному форматах”, – пояснив міністр.

За його словами, ще 1 млрд грн державної субвенції передбачено на закупівлю шкільних автобусів. Розподіл цих грошей між областями відбувся пропорційно до кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. На сьогодні це орієнтовно 300 тис. дітей по всій Україні.

“Наше завдання – збільшити кількість учнів, які навчаються очно, але зробити це з урахуванням усіх безпекових аспектів. Наявність укриттів та шкільних автобусів – одні з них”, – додав Лісовий.

Він зазначив, що в МОН розуміють: 2,5 млрд грн недостатньо для цілковитого закриття потреби, тому продовжують активно працювати з донорськими організаціями.

“Заразом закликаємо громади до участі у співфінансуванні закупівель автобусів. Це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. І ще одна можливість – партнерства з місцевим бізнесом, адже школи є центрами громади. Працюймо спільно, аби забезпечити доступ до освіти кожній українській дитині”, – підсумував міністр.

Нагадаємо, що питання про те, що субвенція на укриття досі не розподілена, порушили депутати й посадовці під час презентації дослідження ДСЯО про якість освіти під час війни.

Фото: ГО “Смарт освіта”


Обговорення