Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Березня 2024

1 піксель – 1 долар на відбудову шкіл: в Україні створили рейзингову платформу Pixel Donate

Українські айтівці запустили рейзингову платформу Pixel Donate. На сайті всі охочі можуть купити й розфарбувати одну або декілька цеглинок-пікселів інтерактивної мапи України та в такий спосіб задонатити на відбудову закладів освіти.

Про це редакції “НУШ” повідомив Благодійний фонд “SavED”.

Ознайомитися з можливостями платформи й зробити донат можна за посиланням.

За даними Міністерства освіти і науки, з 24 лютого 2022 року в Україні постраждали майже 3,5 тисячі закладів освіти, із них понад 360 зруйновані повністю. А це означає, що зараз в державі пошкоджена кожна сьома школа.

Як наслідок, понад 5 мільйонів українських школярів і школярок стикнулися з перешкодами в отриманні офлайн-освіти. Крім того, відсутність шкіл часто мотивує родини переїздити в інші регіони країни або за кордон, аби забезпечити дітей повноцінним навчання.

На платформі Pixel Donat кожен охочий може зробити внесок, який допоможе зібрати кошти на відновлення й відбудову закладів освіти України. Один піксель (з 1 мільйона) інтерактивної мапи коштує один долар. А з кожним придбаним елементом карта оживатиме, наповнюючись кольорами й орнаментами. Зрештою, розфарбувавши Україну повністю, благодійники “стануть частиною великої мети” й зберуть мільйон доларів.

Як зазначають автори ініціативи, усі донати будуть спрямовані на потреби Міжнародного благодійного фонду “SavED”, який займається відновленням доступу до освіти в постраждалих від війни громадах України.

Читайте також: “Фандрейзинг на відновлення освіти: сім порад для шкіл і громад, як залучити кошти донорів у свій проєкт”.

Титульне зображення й зображення в тексті: Pixel Donate


Обговорення