Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Травня 2022

11-річний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби допомагати армії

11-річний Максим із Покровська виносить сміття, приносить питну воду, ходить по продукти та вигулює домашніх тварин у Чернівцях за скромну плату, щоби допомагати армії.

Про це розповіли на сайті Нацполіції.

Через війну Максим із мамою Оленою та старшим братом був змушений переїхати з Донеччини в Чернівці. Там хлопець вирішив бути корисним для армії. Щоби заробити гроші, написав оголошення про пошук підробітку.

Як пише “УП”, ідея підробітку з’явилася завдяки книжці Бодо Шифера “Пес Мані про Money. У світі грошей. Перші відкриття”, яку торік хлопчик читав із мамою. Там є історія про те, як дівчинка заробляла гроші, вигулюючи собак.

“Мене звуть Максим. Мені 11 років. Я переселенець із міста Покровськ. Зараз мешкаю в Чернівцях. Мені хочеться допомогти своїй сім’ї та країні. Я ШУКАЮ РОБОТУ”, – такі оголошення 11-річний Макс розвісив у під’їздах чернівецьких багатоповерхівок.

Так, хлопець виносить сміття, приносить воду, ходить по продукти та вигулює домашніх тварин. До того ж серед замовлень були романтичні прохання.

“Якось мені написав солдат і сказав, що хоче зробити дружині подарунок. Він попросив мене, щоб я купив квіти і привіз його дружині. Коли ми прийшли до жінки, вона не могла повірити, що ті квіти – для неї”, – ділиться Максим.

Упродовж місяця Максим передав українським військовим 22 бронежилети, 5 “розгрузок”, тепловізор і пристрій нічного бачення. А ще разом із мамою переказав гроші на реабілітацію бійця, який через поранення втратив ногу.

“Максим за цей час дуже змінився. Все, що стосується грошей, він каже, що ми віддамо ЗСУ. Ми однозначно переможемо, я в цьому не сумніваюся”, – говорить мама Максима Олена.

А в Дніпрі 6-річна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті.

В Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям.

Усі фото: Нацполіція


Обговорення