Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Квітня 2023

12-річна шкільна освіта може стати оптимальним механізмом подолання освітніх втрат – голова ДСЯО

Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак назвав 12-річну систему навчання у школах оптимальним варіантом подолання освітніх втрат. Запровадити її він пропонує вже до 2024 року.

Про це Руслан Гурак сказав під час презентації дослідження ДСЯО про якість освіти в умовах воєнного часу.

За попереднім планом Україна мала перейти на 12-річну систему до 2027 року. Натомість голова ДСЯО висловив думку, що більш ранній перехід допоможе впоратися із проблемою освітніх втрат і розривів.

Можна розглядати безліч методів і методик компенсації освітніх втрат. Але ми маємо реформу НУШ, і ми задекларували в законодавстві, що перейдемо на 12-річну профільну систему освіти у 2027 році. Тому особисто я переконаний, що ми маємо унікальний шанс перейти на 12-річну систему освіти раніше, вже у 2024 році”, – пояснив Гурак.

На його думку, 12-річна система допоможе збалансувати освітню програму так, щоб урахувати пропущені заняття. Також це дасть змогу врахувати перехідний період на кожному рівні і підготуватися до повноцінного запровадження профільної старшої школи у 2027 році.

Читайте також: “ДСЯО презентувала дослідження якості освіти у 2022-2023 році: крім очікуваних негативних, є й позитивні тенденції”.

Фото: Facebook Державної служби якості освіти

 


Обговорення