Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Травня 2022

12-річний Габріель із Британії зібрав близько 255 тисяч фунтів стерлінгів для українських дітей

Габріель Кларк із Камбрії, графства на північному заході Англії, вирізав із дерева миску з жовто-синіми кільцями та виставив її на аукціон в соціальних мережах, аби зібрати кошти та спрямувати їх українським дітям.

Про це пише BBC.

Габріель зайнявся столярством після того, як йому подарували молоток діда. Коли він дізнався про війну в Україні, власноруч зробив дерев’яну миску та викарбував на посудині синьо-жовті кільця, що символізують український прапор.

Спочатку хлопчик з батьком поставили собі за мету виставити виріб на аукціон та зібрати 5000 фунтів стерлінгів (близько 185 тисяч гривень). Утім, ідея Габріеля стала вірусною в мережі, коли батько закликав людей підписатися на обліковий запис його сина в Instagram. Твіти підтримки написали авторка Джоан Роулінг, комік Стівен Фрай і актор Джейсон Айзекс.

Переможця лотереї оголосили 17 квітня, але сторінка збору коштів була відкрита ще шість днів. Зрештою, люди пожертвували понад 250 000 фунтів стерлінгів (близько 9 млн 240 тис. грн) на допомогу дітям в Україні. Хлопчик зізнався, що сума пожертвувань його вразила.

“Я сподіваюся, що ці гроші допоможуть організації Save the Children надати підтримку дітям, які постраждали від конфлікту, й допомогти такими речами, як-от їжа, вода та безпечне місце для сну”, – сказав він.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: PA MEDIA


Обговорення