Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Лютого 2024

13-річний волонтер із Львівщини зібрав на ЗСУ понад 2 мільйони гривень

13-річний Дмитро Катаман із міста Стрий, що на Львівщині, за 2 роки повномасштабної війни зібрав понад 2 мільйони гривень на ЗСУ. Хлопець почав волонтерити, коли його тато пішов до війська.

Про це розповіли на порталі “Суспільне”.

Щоб допомогти українській армії, Дмитро щодня після уроків у школі виходить у центр Стрия зі скринею й табличкою, на які пропонує зробити донат на користь ЗСУ. За найбільші пожертви перехожі отримують невеликі сувеніри.

Найбільше коштів, за словами хлопчика, вдається зібрати в будні, адже в ці дні на вулиці більше людей. Мама юного волонтера Анна Катман цілком підтримує сина в його діяльності й бажанні бути корисним.

“Він спочатку по 2–5 годин стояв зі скринькою в руках. Потім я йому кажу – давай я тобі куплю столик, щоб легше було. Бо ти ж не будеш по п’ять годин стояти так. … Багато військових до нього звернулися”, розповіла вона.

Найчастіше Дмитро збирає на автомобілі, наприклад, зараз це мікроавтобус для військових медиків, щоб вони могли евакуювати поранених. Однак, на початку повномасштабного вторгнення на зібрані ним кошти українським воїнам купували одяг, дрони й тепловізори.

“Це наш обов’язок – допомагати Збройним силам України й пришвидшувати нашу перемогу”, – переконаний юний волонтер.

Раніше ми розповідали, що житомирські школярі зібрали 74 тисячі гривень і купили розвідувальний дрон для ЗСУ.

Титульне фото: “Суспільне”


Обговорення