Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Липня 2019

24 вчителя шукають українські табори для учнів національних меншин

Проект пришкільних таборів для учнів з національних меншин “Бомбезний GoСamp” шукає 12 вчителів української мови і літератури та 12 вчителів англійської.

Заповнити форму на участь можна до 20 липня за цим посиланням. Результати оголосять 25 липня.

Ці 24 педагоги мають стати менторами для 24 учителів із прикордонних територій Закарпатської та Чернівецької областей і разом провести табори для дітей під час літніх канікул.

“Ідея проекту – запровадити простір для румунськомовних й угорськомовних учнів із етнічних спільнот для вдосконалення знання ними української мови. Ми також хочемо показати, що володіння різними мовами й багатокультурність – це круто, оскільки відкриває безліч можливостей для дітей”, пояснюють організатори.

Проект відбуватиметься в два етапи:

  • 8-11 серпня, Козин, табір на Дніпрі

Три дні навчання для вчителів занурення в тематику, майстерки, обговорення з колегами, ознайомлення з програмою табору, формування команд і знайомство з іноземними волонетрами, міжкультурний досвід.

Мета – підготовка до 2-тижневого табору для дітей, який відбудеться під час літніх канікул.

Учасники/-ці мають приїхати до Києва за власний рахунок. Проте харчування, проживання, трансфер до місця проведення тренінгу та квитки додому – за рахунок організаторів.

Також учасники/-ці отримають офіційне запрошення з оформленням відрядження.

  • 12-23 серпня, табори в Закарпатській і Чернівецькій областях

Кожен/-на учасник/-ця отримає гонорар 6000 гривень за проведення табору: 10 днів роботи із понеділка до п’ятниці. Також організатори покривають витрати на проїзд до та з місця проведення табору і забезпечать проживання та харчування.

Табори спільно організовують Фінський проект реформи української шкільної освіти “Навчаємося разом”, ГО “”GlobalOffice” і Міністерство освіти і науки.

Нагадаємо, проект підготовки учнів національних меншин до ЗНО з української мови БомбеЗНО опублікував методичні матеріали.

Читайте також наш матеріал “БомбеЗНО. Як учні з національних меншин готувались до тестувань з української” та “Державна чи друга? Що говорить дослідження про вивчення українсьої на Закарпатті”.

Ілюстрація взята з події на FB


Обговорення