Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Жовтня 2023

48,3 млн на відновлення двох ліцеїв на Київщині: Уряд ухвалив постанову

Кабінет Міністрів України 20 жовтня ухвалив Постанову “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення роботи комунальних закладів освіти, що пошкоджені / знищені внаслідок бойових дій”.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Ознайомитися з текстом документа можна за посиланням.

У МОН зазначили, що 24 серпня 2023 року Комісія з розподілу коштів для потреб освіти і науки ухвалила рішення про розподіл 48,3 мільйона гривень на відновлення Катюжанського опорного ліцею (понад 12 мільйонів гривень) та Красилівського ліцею (понад 36 мільйонів гривень) у Київській області, які зазнали руйнувань унаслідок збройної агресії російської федерації. Також на відновлення шкіл були направлені благодійні внески від донорів.

Згідно з Постановою, Кабінет Міністрів України затвердив передати кошти з рахунку МОН у Нацбанку до місцевих бюджетів. Завдяки цьому в закладах освіти, які були пошкоджені або зазнали руйнувань, зможуть провести:

  • розроблення проєктної документації та її експертизу в установленому законодавством порядку;
  • нове будівництво;
  • реконструкцію;
  • капітальний ремонт;
  • поточний ремонт;
  • придбання засобів навчання та обладнання.

Оскільки ці заклади освіти знаходяться в комунальній власності, передання коштів з державного бюджету місцевим здійснюється як субвенція.

У додатку до Положення також зазначили, що Обласні та Київська міська держадміністрації мають щомісяця подавати МОН звіт про використання коштів.

Читайте також: Повернення тренерів, оновлення змісту курсів та побажання для проходження: у МОН відповіли на питання про підвищення кваліфікації за субвенцію НУШ”.

Титульне фото: budport.com.ua


Обговорення