Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Серпня 2023

63% відсотки батьків проти дистанційного навчання – дані опитування

В Україні лише 34% громадян підтримують формат дистанційної освіти для своїх дітей, 63% українців відверто проти й 3% не визначилися з відповіддю.

Про це свідчать результати соціологічного опитування “Між якістю та безпечністю: шкільна освіта та вступні випробування в умовах війни”.

Згідно з дослідженням, найбільшою підтримкою дистанційна освіта користується на півдні України, а проти онлайн-навчання найактивніше виступають у західних областях держави.

Як повідомили в МОН, перехід на офлайн-навчання в новому навчальному році зможуть здійснити лише ті заклади освіти, де є безпечні й обладнані укриття. Згідно опитування, такі сховища мають близько 62% шкіл в Україні:

  • у селах – 63%;
  • у малих містах – 70% шкіл;
  • у великих містах – 48%.

Однак, незалежно від того, чи оснащені школи укриттями, опікуни, чиї діти та онуки навчаються в школах, однаково виступають проти дистанційної освіти.

Опікуни, які мешкають разом із дітьми/онуками в селах, частіше підтримують дистанційне навчання (36%), ніж опікуни з великих міст (31%).

У опитуванні face-to-face взяли участь 2011 респондентів віком від 18 років, які проживали на підконтрольних Україні територіях.

Читайте також: “Дослідження PISA: як освіта та професія батьків впливають на навчальні досягнення дітей”.

Титульне фото – dan-it.com.ua, інфографіка в тексті – фонд “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва


Обговорення