Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Липня 2021

Анімаційний проєкт про історію півдня України – де дивитися

Український інститут національної пам’яті запускає проєкт “Легенди одеського лиману” для ознайомлення дітей та молоді з маловідомими сторінками історії півдня України.

Про це пише “Освіторія”.

Це серія короткометражних анімаційних роликів для дітей і дорослих, у яких у казковій формі розповідатимуть про реальні історичні пригоди в околицях Хаджибея-Одеси протягом останніх 700 років. Їх можна буде дивитися на каналі анімаційного YouTube-проєкту Pivdeń Artbook. На каналі вже зараз є мультфільми, що розповідають про історію українського півдня.

Історії матимуть спільний сюжет, де головні герої зображають різні верстви населення. Серед них: козаки, чумаки, кримськотатарські воїни, селяни, польські шляхтичі усі вони протягом століть формували культурний колорит південної України.

Завдяки роликам можна посприяти усвідомленню національної ідеї, популяризувати образи українських героїв як приклади для наслідування. Автором ідеї “Легенди одеського лиману” є одесит, ветеран 59-ї окремої мотопіхотної бригади, керівник Південного міжрегіонального відділу УІНП Сергій Гуцалюк.

Ілюстрація – із сайту “Освіторія”


Обговорення