Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Липня 2023

Анульовані результати, складність тестів і вступ з ТОТ – коментар заступника міністра щодо НМТ

Для 90 осіб результати цьогорічного НМТ анульовані через порушення правил іспиту. Ці вступники зможуть повторити спробу лише наступного року.

Про це 5 липня в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький.

За його словами, ідеться про тих абітурієнтів та абітурієнток, які, зокрема, користувалися мобільними телефонами, фотографували завдання, викладали їх в Інтернет тощо.

Крім того, Михайло Винницький зазначив, що через тривалі повітряні тривоги написати НМТ під час основної сесії не змогли 543 особи – вони складатимуть тест під час додаткової сесії. Ідеться про тих, хто мав складати 15-16 червня, зокрема на Харківщині.

Щодо складності тестових завдань посадовець зазначив, що тогорічний НМТ був свого роду апробацією такого підходу. Цього ж року завдання були достатньо складними, однак результати учасників й учасниць розподілилися в межах статистичної норми: найкращі результати складають близько 1,5%.

Також Михайло Винницький додав, що абітурієнти із тимчасово окупованих територій, як і минулого року, матимуть змогу скласти співбесіду дистанційно. Для них у вишах Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Харківської області передбачено 40% бюджетних місць за квотою 2, у решті областей – 10%.

Читати також: “Поправка на час за країнами і список потрібних документів: запрошення на додаткову сесію НМТ уже в кабінетах учасників”.

Фото: Freepik


Обговорення