Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Жовтня 2017

Батьків можуть оштрафувати, якщо дитина пропускає школу без пояснення причини

Якщо дитина без пояснення причини не приходить до школи понад 10 днів, це може грозити батькам штрафом у кількадесят гривень.

Про це йдеться в матеріалі львівського видання “Експрес”.

Дитина не може прогулювати школу без поважної причини. Якщо школяр пропускає уроки за сiмейними обставинами, то батько чи мати повиннi написати пояснення, у якому мають вказати причини вiдсутностi учня. Як правило, попередньо батьки телефонують класному керiвниковi та кажуть, що дитини цього дня не буде, а пiзнiше пишуть пояснення“,  каже начальниця львівського управлiння освiти Зоряна Довганик.

Також вона зазначає, що коли дитина захворіла, то обов’язково потрібно отримувати довідку від лікаря. Адже якщо дитина 10 днів поспіль не приходить до школи без пояснення причини, навчальний заклад має повідомити про це поліцію та службу в справах дітей.

Такi правила поширюються на всi школи України та регламентуються постановою Кабiнету мiнiстрiв №684 “Про затвердження Порядку облiку дiтей шкiльного вiку та учнiв” (пункт 13)”, що набула чинностi 13 вересня 2017 року“,  пояснює Довганик.

Втім, додає вона, за прогули дитину не можуть відрахувати.

Водночас начальник львівської обласної служби в справах дітей Володимир Лис пояснює: коли дитина без пояснення причини не приходить до школи, то спершу працівники служби “проводять роз’яснювальну роботу” з батьками.

Якщо це не допомагає, то наступного разу батьків уже можуть притягнути до адмiнiстративної вiдповiдальностi за ухилення вiд виховання дитини. Сума штрафу невелика  кiлькадесят гривень. Якщо й це не допоможе, то їх навiть можуть позбавити батькiвських прав. У цьому випадку насамперед йдеться про дiтей з неблагополучних сiмей” зазначає Лис.

Нагадаємо, Кабмін визначив новий Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який прямо забороняє залучати працівників навчальних закладів до організації та ведення обліку.

А ось тут ми докладно розказували, як відбуватиметься облік дітей шкільного віку.

Фото: автор – Daiga Ellaby, Unsplash


Обговорення