Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Грудня 2023

Безпечний український контент для дітей та підлітків: в Україні презентували освітній “Колайдер”

Для українських дітей і підлітків створили освітньо-розважальний проєкт “Колайдер”. Окрім іншого, “Коллайдер” – це альтернатива токсичному російському контенту в легкому і зрозумілому жанрі едьютейнменту.

Про це повідомили на порталі “Суспільне мовлення”.

Підписатися на “Колайдер” можна в YouTube, TikTok та Instagram.

12 грудня 2023 року команди “Суспільного Мовлення” та комунікаційного агентства “Рedan|buro” презентували інноваційний проєкт, який містить безпечний український контент для підлітків і дасть змогу витіснити з українського інформаційного простору російські концепти та наративи.

Як зазначають автори “Колайдера”, діти та підлітки є, певно, найскладнішою аудиторією, якій одночасно необхідно запропонувати щось корисне, але водночас воно має бути яскравим і динамічним.

Однак молодь і сама охоче ділиться своїми враженнями від випусків, побажаннями щодо наступних роликів і активно залишає коментарі.

Наразі проєкт передбачає три формати відео.

  • У випусках експлейнер-журналу “Та невже?” дітям і підлітками розповідають про загадки космосу, міфи про тварин, українську боротьбу, геймерів та інші неймовірні речі. Як зазначають організатори, ідея формату виникла в результаті досліджень аудиторії як альтернатива російському контенту.
  • У другій частині “Колайдера”, наукових батлах “Хто тут Ейнштейн?”, популярні блогери перевіряють свої знання й фізичні можливості, а також на своєму прикладі показують, що наука може бути цікавою й щоденно знаходиться навколо нас.
  • Інфотейнмент-ролики ”КіберХата” розповідають про віртуальний світ. Цей курс, за словами авторів, найскладніший, адже його задача не просто розважати, але й пояснити дітям та підліткам як краще й безпечніше поводитися в інтернеті.

“Наше прагнення – це критичне мислення, адже це база, на яку стануть наші діти. І якщо вони будуть так мислити, то ми віримо, що це буде дуже потужний захист у нашому майбутньому для України, в інформаційних атаках і не лише”, – стверджує Олена Левандовська, співзасновниця pedan|bur.

Раніше ми розповідали, що в Києві впровадять “Карту освітніх потреб”.

Титульне фото: mediamaker.me


Обговорення