Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Липня 2017

Більше половини українських дітей стикалися з булінгом у школі – ЮНІСЕФ

67% українських школярів віком від 11 до 17 років стикалися з цькуванням протягом останніх трьох місяців.

Про це свідчить дослідження ЮНІСЕФ, передає прес-служба організації.

Повідомляється, що за останні три місяці 24% українських учнів стали жертвами булінгу, а 48% з них нікому не розказували про те, що сталося.

Дослідження переконливо свідчить, що діти, закриті до спілкування, а також діти з сімей з низьким рівнем прибутку піддаються булінгу вдвічі частіше за інших дітей. Окрім цього, внутрішньо переміщені діти є більш вразливими до різних форм насильства, пов’язаного з конфліктом. Це впливає на їхню соціальну поведінку. Економічні труднощі також опосередковано підвищують ризики булінгу та загрожують соціальній інтеграції таких дітей“, – йдеться у повідомленні.

Для підвищення рівня обізнаності про булінг серед дітей та дорослих, ЮНІСЕФ запускає спеціальну інформаційну кампанію.

Зокрема, організація запустила сайт www.stopbullying.com.ua, на якому можна знайти інформацію про травлю дітей у школі, її наслідки та дії, які можуть попередити виникнення подібних ситуацій.

Інформація на сайті представлена в інтерактивному форматі, аби дітям було легше її сприймати. Там вони можуть знайти альтернативні булінгу форми поведінки. Батьки та вчителі ж зможуть дізнатись, як діяти у випадках булінгу та як його попередити.

“Діти часто не знають, як самостійно розв’язати певні проблеми. Проблема булінгу – не виняток. Для батьків дуже важливо вміти попередити або належним чином відреагувати на булінг, з яким стикаються їхні діти. Вони мають бути уважними, спілкуватися та підтримувати своїх дітей”, – підкреслила Джованна Барберіс, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Окрім сайту, ЮНІСЕФ планує розповсюджувати плакати та стікери серед дітей, а у вересні та жовтні в п’яти областях на сході України відбудуться інтерактивні заходи.

Фото: Caleb Woods, Unsplash


Обговорення