Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Серпня 2020

Бюджет-2021: МОН просить 13,2 мільярда на субвенцію для санітарного захисту шкіл

Міністерство освіти і науки подало пропозицію до бюджету на 2021 рік щодо виділення 13,2 мільярда гривень на спеціальну субвенцію, за яку мали би закупити маски, санітайзери та дезінфектори для шкіл.

Про це повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час брифінгу 31 серпня.

На запитання журналістів про те, скільки коштів на санітарне забезпечення виділено з фонду боротьби з COVID-19, Шкарлет відповів:

“На сьогодні фонд ковіду не має жодної копійки. Ми передбачили на наступний рік, принаймні подали бюджетну пропозицію, на нову субвенцію щодо санітарного захисту. Це десь 13,2 мільярди, які за середніми розрахунками на маски, санітайзери й засоби дезінфекції на заклади загальної середньої освіти.

Нагадаємо, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що місцеві бюджети можуть використати 7,7 мільярда гривень залишків освітньої субвенції на організацію дистанційного навчання.

Проте, як визнали потім в МОН, ці гроші використовувати не можна до кінця року. Водночас, у міністерстві зазначили, що місцева влада може використати залишки минулорічної субвенції, проте не повідомили, скільки і в яких регіонах їх залишилось. Детальніше про це читайте тут.

Читайте також “Чек-ліст для влади й директора школи, як підготуватися до навчання в карантин”

“Нова українська школа”

Фото: автор – , Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


Обговорення