Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Квітня 2018

Через спалах кору МОЗ посилює імунізацію дітей до 18 років

Міністерство охорони здоров’я посилює заходи імунізації дітей до 18 років через спах кору за останній календарний тиждень.

Про це повідомили на сайті міністерства.

“За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 16-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини. Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень, з початку спалаху кору в 2017 році”, – йдеться у повідомленні.

У МОЗ пояснюють стрімке зростання захворюваності з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Київській областях, а також зростанням кількості дорослих, які захворіли на кір.

“20 квітня оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні ухвалив рішення про розширення заходів посиленої імунізації на усі групи дітей віком до 18 років (раніше заходи посиленої імунізації поширювались тільки на дітей до 9 років)”, – зазначають у відомстві.

У МОЗ наголошують, що кір  це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від якого не існує. Тому зупинити спалах може лише вакцинація.

Окрім того, у відомстві запевняють, що необхідна вакцина є в усіх облястях країни.

“Зараз залишки вакцин в регіонах складають 255 тисяч доз. Якщо в окремому лікувальному закладі вакцина відсутня, необхідно звернутися до департаменту/управління охорони здоров’я ОДА”, – радять у міністерстві.

Фото: автор – voltamax, Pixabay


Обговорення