Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Травня 2024

Через відключення електроенергії в Україні можуть змінити дати початку / закінчення навчального року й тривалість канікул

Заклади освіти України у 2024-2025 навчальному році в періоди відключення електроенергії переходитимуть на змішаний режим роботи. Крім того, зимові канікули для учнів і студентів можуть стати більш тривалими, а завершення навчання може відбутися пізніше – у червні.

Про це в бліцінтерв’ю порталу “Телеграф” розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

За його словами, такий рекомендаційний лист уже відправили університетам. Щодо шкіл, то в МОН ще проводять деякі розрахунки й розробляють комплекс необхідних заходів.

Міністр додав, що зміщення можуть відбутися не лише в контексті початку / завершення навчального року та канікул, а й “по дню”. Утім, це буде залежати від того, чи позмінно організовано навчання в школі.

“Найімовірніше буде зміщення навчання на теплий період, адже питання забезпечення електроенергією – тільки частина проблеми. Ще є питання опалення. Ми повинні і його вирішувати. Тому два комплекси: генерація й зміна графіків”, – пояснив Лісовий.

Крім того, за його словами, МОН уже сформувало перелік закладів, які повинні бути заживлені 24/7. Насамперед це заклади освіти, де діти перебувають цілодобово.

“Є заклади, у яких потрібна буде часткова генерація. Наприклад, нам треба буде заживити тільки укриття, адже там у разі відключення працюватимуть центри незламності. І ми прагнемо у кожен заклад освіти, відповідно до статусу, у якому вони будуть працювати в умовах кризи, дати потужності”, – додав Оксен Лісовий.

Ще одним питанням над яким зараз працює уряд, за його словами, є забезпечення шкіл, профтехів та університетів пальним, а також дизельними й бензиновими генераторами. Це дасть змогу забезпечити українських учнів і студентів безперебійним доступом до навчання.

Читайте також: ““Один урок на місяць, але на повний день”: Оксен Лісовий розповів, як з 1 вересня зміниться викладання “Захисту України””.

Титульне фото: “Навігатор”


Обговорення