Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Лютого 2024

“Чому Харків зміг, а Запоріжжя – ні?”: у Запоріжжі планують відкрити підземні школи

У Запоріжжі з 1 вересня 2024 року планують відкрити підземні школи, аби діти могли навчатися в змішаному форматі.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в інтерв’ю для порталу “Укрінформ”.

Як зазначив Федоров, у 12 школах міста вже організували навчання в укриттях, а тому учні цих закладів освіти перейшли на змішаний формат. Інші ж школярі й школярки продовжують займатися онлайн. Причиною цього очільник ОВА назвав небажання чиновників організовувати навчання в сховищах.

Посадовець також наголосив, що Запоріжжю необхідно шукати рішення, яке дасть змогу створити для школярів і школярок безпечні умови здобуття освіти.

“Завдання просте: є скількись шкіл, скількись укриттів готових, є ті, які треба зробити, побудувати підземні школи. Чому Харків зміг, а Запоріжжя ні?” – сказав Федоров.

Він також повідомив, що до початку нового навчального року в місті мають запрацювати близько 50 шкіл. Однак, ця цифра не остаточна й у планах міської та обласної влади збільшення числа таких закладів освіти. Діти, які наразі виїхали з міста, за словами Федорова, продовжать займатися онлайн.

“Працюємо тепер над локаціями. Їх буде дві чи три. Навіщо це? Бо ніхто не знає, скільки триватиме війна. Ми були в Гельсінках, були в укриттях – вони в досконалому стані. Там їх використовують як спортзали, як майданчики для навчання”, – зазначив посадовець.

Раніше ми розповідали, що першу підземну школу України будують у Харкові. Її планують відкрити вже восени цього року. Крім того, будівництво такого закладу освіти також планують у місті Шостка, що на Сумщині.

Титульне фото ілюстративне: “24 канал”


Обговорення