Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Жовтня 2023

У Харкові збудують першу в Україні підземну школу

У Харкові побудують підземну школу, у якій діти зможуть безпечно навчатися навіть під час ракетних загроз.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Через те, що Харків постійно зазнає обстрілів і бомбардувань з боку росії, міська влада вимушена шукати нові підходи, аби забезпечити школярам і школяркам безпечні умови для навчання. Зокрема, з 1 вересня цього року частина учнів початкових і середніх класів перебралися на уроки в метрополітен.

Інноваційна підземна школа, за словами Ігоря Терехова, відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд і дозволить створити безпечні умови для безперервного освітнього процесу.

За інформацією “Урядового кур’єра”, будівництво першого бомбосховища, обладнаного згідно з чинним законодавством для проведення занять, найближчим часом розпочнуть в Індустріальному районі Харкова. Зазначається, що це буде повноцінна підземна школа, розрахована на перебування в ній до 450 учнів. Крім того, за попередніми підрахунками, реалізація проєкту коштуватиме міській владі близько 56 мільйонів гривень.

“Це значні фінансові ресурси, але ми підемо на це, оскільки розуміємо, що дітям треба вчитися. Дуже хочу, щоб ми почали вже цього року, бо є запит на очне навчання. Наші будівельники запевняють, що зможуть завершити проєкт за три місяці, але існують ще тендерні процедури”, – зазначив Ігор Терехов.

Крім того, міський голова Харкова наголосив, що місто, як і раніше, продовжить інвестувати в освіту й “ні на гривню не скоротить видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року, попри брак бюджетних коштів”.

Раніше ми розповідали, що в Харкові презентували “метрошколу”.

Титульне фото: “Думка”


Обговорення