Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Квітня 2024

Чи зберігають місце роботи в закладах освіти за вчителями, які зараз знаходяться в окупації

“Ті педагоги, які не мають змоги продовжувати роботу, оскільки перебувають під окупацією, або через брак технічних можливостей, зберігають за собою робоче місце та заробітну плату”, – про це розповіла генеральна директорка директорату європейської та євроатлантичної інтеграції Олександра Гусак під час зустрічі з делегацією Ради Європи, передає Міністерство освіти і науки України.

[Вочевидь, це не стосується тих педагогів, які пішли на співпрацю з ворогом і займаються впровадженням освітніх стандартів росії на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, раніше ми розповідали, як окупанти працюють із педагогами-колаборантами на ТОТ і що загрожує таким освітянам, – ред. ]

Під час заходу представники МОН і закордонні експерти обговорили реалізацію права на освіту на тимчасово окупованих територіях України.

Зокрема, як зазначила головна спеціалістка відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин директорату шкільної освіти Оксана Коваленко, діти, які мешкають на ТОТ, можуть дистанційно навчатися в школах, що працюють на підконтрольних Україні територіях. Для таких учнів і учениць, зокрема, спростили процедуру зарахування до закладів освіти.

Державний експерт директорату фахової передвищої, вищої освіти Віталій Носок також повідомив, що більшість закладів освіти, які знаходилися на ТОТ, продовжують функціонувати на підконтрольних Україні територіях (деякі дистанційно, деякі перемістили в більш безпечні регіони). Однак, їхнє майно переважно незаконно привласнила російська федерація.

Читайте також: “Учителі-волонтери, студенти, ветерани чи педагоги з інших країн: переваги й ризики залучення різних категорій до відновлення освіти на ДОТ”.

Титульне фото: МОН


Обговорення