Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Квітня 2024

Чи зможуть 5-9 класи навчатися разом з учнями старшої профільної школи: коментар МОН

“Чинне законодавство передбачає можливість мати в структурі академічного ліцею заклади базової середньої [5-9 класи, – ред.] та навіть у виняткових випадках початкової освіти [1-4 класи, – ред.]”, пояснив директор Директорату шкільної освіти Ігор Хворостяний під час форуму “Реформування старшої профільної середньої освіти (академічні ліцеї)”.

Однак, на його думку, “початкова освіта в академічних ліцеях – це контрпродуктивний шлях”. Зокрема, Міністерство освіти і науки зараз активно працює з народними депутатами над поправками до законодавства, які передбачатимуть відокремлення початкової школи від старшої профільної.

Ігор Хворостяний також нагадав, що до 1 вересня 2024 року територіальні громади мають сформувати проєкти мережі академічних ліцеїв. Тобто визначити й відокремити ті заклади освіти, де зможуть навчатися учні 10-12 класів.

Зокрема, за його словами, 8 перших областей уже майже завершили цей процес. Зараз триває робота з органами місцевого самоврядування, управліннями й закладами освіти в інших регіонах.

Читайте також: “Старша профільна школа в Україні: основні етапи впровадження реформи й проблеми, з якими стикається пілотування академічних ліцеїв”.

Титульне фото: M&M Photography, Стрий


Обговорення