Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Червня 2023

Дівчина-підліток заспівала гімн рф у центрі Харкова – які будуть наслідки для матері “пропагандистки”

21 червня у Харкові 14-річна дівчина закликала до створення так званої “ХНР” і розклеювала пропагандистські листівки.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

“Учора до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на площі Свободи біля намету “Все для перемоги” виявлено листівки з символами так званої “ХНР”. Поліцейські встановили дівчину, яка це робила”, – зазначено в повідомленні.

Під оперативно-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції спільно зі співробітниками сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції №3 розшукали 14-річну ліцеїстку з Харкова. Її разом із матір’ю запросили до управління поліції для надання пояснень.

Начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов щодо цього випадку зазначив: “Дівчину, яка записала ролик із Z-символікою та гімном агресора в центрі міста, ми знайшли одразу та доправили до відділу поліції. Авторці відео 14 років, її вже опитали. Наразі проведено обшук за місцем її мешкання. Вилучено докази”.

Докази, вилучені під час обшуку

Він наголосив, що через підлітковий вік дівчини відповідати за її вчинок буде мати, яку буде притягнуто до відповідальності за невиконання обовʼязків щодо виховання дітей. Жінка стверджує, що не здогадувалася про антиукраїнські настрої доньки – вона висловлювалася лише “за мир”. Z-ролик, який зняла донька, мама дівчини буцімто побачила лише після повідомлення класного керівника.

Подругу, із якою правопорушниця знімала ролик, також ідентифікували – на її батьків чекає притягнення до відповідальності за такою само статтею.

“Вкотре звертаюсь до батьків. У цей не простий час приділяйте більше уваги своїм дітям та не допускайте проступків, за які буде відповідальність на все життя”, – додав Сергій Болвінов.

Читайте також: “Російські пісні в плейлистах українських школярів: чому не варто слухати музику ворога і як це пояснити дітям”.

Фото: титульне – поліція Харківської області, у тексті – Сергій Болвінов


Обговорення