Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Березня 2020

Навчальний рік до 1 липня, скасують ДПА, ЗНО переносять – роз’яснення МОН

У Міністерстві освіти і науки розповіли про зміни через продовження карантину.

Про це повідомила виконувачка обов’язки міністерки освіти і науки Любомира Мандзій під час fb-трансляції на сторінці МОН.

Навчальний рік продовжать до 1 липня. Проте це не стосується випускників шкіл – для них навчальний рік закінчить тоді, коли вони отримають документ про освіту. Це залежить від дати проведення ЗНО.

Також вона розповіла щодо змін дат проведення ЗНО:

  • якщо навчання відновиться у травні – пробне ЗНО проведуть у травні, основну сесію – у 20-х числах червня;
  • якщо ж учні вийдуть на навчання пізніше – ЗНО готові провести у липні чи серпні, залежно від часу закінчення карантину.

“Повідомляю, що державна підсумкова атестація для учнів 4 та 9 класі буде скасована”, – додала Мандзій.

Зміститься в часі вступна кампанія до вишів – МОН визначить нові дати залежно від епідеміологічної ситуації.

Якщо карантин буде продовжено, то, безперечно, четвертого етапу всеукраїнських учнівських олімпіад проведено не буде, – зазначила очільниця міністерства.

До того ж, органи місцевого самоврядування можуть змінити терміни подачі документів на зарахування до перших класів.

Дивіться детальніше відповіді Мандзій під час трансляції “Що буде зі школою під час та після карантину – відповідає МОН”

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 24 квітня. У МОН дали розширені пояснення щодо роботи шкіл під час карантину, зокрема як вчителям заповнювати класні журнали під час дистанційного навчання.

Раніше МОН спільно з МОЗ дали роз’яснення батькам, що таке коронавірус COVID-19, як зменшити шанси інфікування для дітей.

Телеканал “Рада” та Міністерство освіти і науки запускають щоденну трансляцію безкоштовних відеоуроків та онлайн-курсів.

Заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій зазначила, що освітні керівники мають видати наказ про роботу школи під час карантину, а вчителі в цей час не мусять бути присутні у школі.

Дивіться також “Як технічно організувати дистанційне навчання – покрокова інструкція”,
“35 інструментів для дистанційного навчання – добірка НУШ”“Дистанційне навчання під час карантину: що робити школам, батькам і МОН”“Як організувати дистанційне навчання для першачків”“Як вчителям говорити з учнями про коронавірус – практичні поради” та “Чотири сервіси, які допоможуть організувати дистанційне навчання”

Також у МОН наголосили, що під час карантину педагоги мають отримувати зарплатню.

“Нова українська школа”

Фото: автор – alexraths, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення